Media fortis d.o.o. NE isplaćuje kredite. Finalni korak – potpis ugovora i isplata kredita obavlja se isključivo u odabranoj banci. Media fortis je službeni vanjski kanal prodaje partnerskih banaka, koji pazeći na interes i zaštitu klijenta posreduje u pronalasku i realizaciji najpovoljnijeg kredita iz portfelja.

Media fortis d.o.o. ovlašteno je od strane Ministarstva financija za potrošačko kreditiranje sukladno Zakonu o potrošačkom kreditiranju (ZPK).
Djelatnost kreditnih posrednika osim navedenog Zakona reguliraju i drugi pozitivni zakoni (npr. Zakon o zaštiti osobnih podataka, Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma itd.) te ugovori s bankama koji se poštuje i tzv. bankarska tajna. Popis licenciranih kreditnih posrednika nalazi se ovdje. Vaše osobne podatke možemo koristiti tek po Vašoj izričitoj pisanoj dozvoli i to isključivo u svrhu posredovanja za traženu uslugu. Novije izmjene zakona dobro i detaljno reguliraju prava potrošača, te smo po tome u potpunosti usklađeni sa normama Europske unije.

Model našeg poslovanja je besplatna usluga savjetovanja i posredovanja za sve financijske proizvode kod kojih je to moguće. Provizije ostvarujemo od partnerskih firmi za čije proizvode i usluge posredujemo. Sukladno ugovorima, od naših partnera (banke, stambene štedionice, osiguranja, …) ostvarujemo proviziju nakon uspješno realizirane usluge (kredit, štednja, osiguranje…). To znači da ako ste kao uredan klijent preko nas realizirali kredit u predloženoj banci, niste platili nikakvu dodatnu proviziju, a ostvarili ste sve benefite brže, profesionalnije i angažiranije usluge uz sigurnost pravilnog odabira najpovoljnijeg kredita na tržištu.